Dameskleding

Aparte tak binnen de dameskleding is toch wel de zakelijke kleding voor de vrouw. Vaak is er onwetendheid over hoe deze dameskleding samengesteld en gedragen moet worden; en bovendien zijn er nogal wat verschillende meningen over de zakelijke dameskleding. Hoe dan ook, blijf ook bij deze specifieke damesmode dicht bij jezelf en bij je eigen stijl. De kleding dient bovendien comfortabel te dragen. Lees hier meer tips over deze vorm van dameskleding.

Kleding moet altijd bij je persoonlijkheid passen

Bij zakelijke dameskleding zijn met name de basisstukken enorm belangrijk. Zorg dus voor een goede en mooie pantalon, een colbert en mooie pumps, dan heb je de basis in elk geval al goed staan. De kleding moet altijd bij je persoonlijkheid passen. Een stoere vrouw draagt geen mantelpakje, om maar een voorbeeld te geven. Een ding is zeker binnen de zakelijke kleding voor de vrouw: nooit te bloot. Draag je rok dus niet te kort en de blouse uiteraard niet te laag uitgesneden. Nog iets, zorgt dat je ondergoed niet zichtbaar is door je kleding heen. Ook blote benen passen niet bij zakelijke dameskleding. Je draagt dus gewoon altijd een panty. Koop bij voorkeur panty’s die iets donkerder van kleur zijn dan je huid.

Wees zuinig met sieraden en accessoires

Ook bij zakelijke dameskleding horen uiteraard passende sieraden en accessoires. Wees wel iets zuiniger met sieraden als je zakelijk gekleed bent. Vermijd bovendien al te opvallende en grote, glimmende sieraden. Zoek het liever in subtiel en kwaliteit in plaats van veel sieraden. Dit gaat ook op voor je tas, vermijd weer opvallende en vooral grotere tassen. Houd het bij klein. Aan de schoenen besteed je bij voorkeur extra aandacht. Kies daarbij bij voorkeur voor een paar duurdere kwalitatieve pumps dan een aantal goedkopere schoenen. Goede en mooie schoenen scoren altijd goed. Zorg je wel even dat je tenen altijd buiten zicht blijven?

Bij een zakelijke outfit hoort een verzorgd kapsel

Bij een goede zakelijke outfit hoort uiteraard ook een verzorgd kapsel. Zorg dat je geen uitgroei hebt en draag je haar vast als je lang haar hebt en een formele afspraak hebt. De nagels houd je altijd goed bij en geef je een passend kleurtje, liefst passend ook bij je outfit en weer niet te uitbundig. Afgebladderde nagellak kan natuurlijk nooit, dat is onverzorgd. Ook parfum graag niet al te uitbundig, net als make-up. Tenslotte; bij een zakelijke outfit hoort een nette jas.

Voor meer inspiratie, kijk hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *