Fietsenreparatie Barendrecht

Heb je een kapotte fiets en twee linker handen? Dan moet je wellicht een fiets reparatie gaan uitbesteden aan een fietsenmaker. Er zijn heel veel fietsenmakers in het land en er zal er gegarandeerd een in jouw stad of dorp zijn! Je kunt hem of haar simpelweg bellen, mailen of bezoeken om een afspraak te maken. Bij sommige fiets reparatie bedrijven, of fietsenmakers kun je zelfs gewoon binnen komen met je fiets, zodat ze meteen kunnen kijken wat er gaande is. Je kunt hem dan meteen achterlaten en hem in de meeste gevallen de volgende dag weer ophalen.

Kan ik mijn fiets zelf repareren?

Een fiets repareren is natuurlijk veel makkelijker dan het repareren van een auto of brommer. Echter is het nadeel dat er bij fietsen speciale spullen en attributen nodig zijn die niet iedereen zomaar heeft liggen. Daarnaast is het handig als je de fiets op ooghoogte op kunt hangen. zodat je om je fiets heen kunt lopen en zonder al te veel bukken en boven de macht te werken je reparaties kunt doen. Een fietsband plakken kan natuurlijk bijna iedereen en daarvoor heb je geen speciale apparatuur nodig, behalve een fietspomp. Maar zodra je een ketting gaat repareren of spaken gaat vervangen, wordt het al wat lastiger. Deze onderdelen zijn zo gemaakt dat ze wel tegen een stootje kunnen en je hebt speciale spullen nodig om een fiets reparatie daarmee door te kunnen voeren. Met andere woorden, je zult gepast geweld moeten gaan gebruiken om voor elkaar te krijgen wat een fietsenmaker gemakkelijk voor je kan doen.

Fietsenreparatie Barendrecht

Kosten van een fietsenmaker

Een fietsenmaker is helemaal niet duur. Je betaald vaak per uur en een gemiddelde reparatie is binnen het uur wel gedaan. Daarnaast zijn fietsonderdelen, in contrast met auto- of scooter onderdelen niet duur en kan een fiets reparatie dus heel goedkoop worden gedaan.

Elektrische fietsen reparatie

Bij elektrische fietsen is de reparatie een ander verhaal! De basis blijft natuurlijk hetzelfde, maar de bijzondere toevoeging, namelijk de accu aandrijving zorgt er wel voor dat er nu elektrische en dus veel duurdere componenten in een fiets zitten. Een lekke band of lange ketting blijft een makkelijke fiets reparatie, maar zodra de elektrische componenten of de accu zelf kapot gaat kan het honderden euro’s kosten om deze te repareren. Daarnaast heb je te maken met speciale onderdelen die nog wel eens per fiets kunnen verschillen. Daardoor moet een fietsenwinkel deze bij de fietsen reparatie los gaan bestellen en dit kan lang duren en veel geld kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *