Pokemon kaarten

Pokémon kaarten kopen

Je hoort het zo vaak voorbij komen, kinderen die het hebben over Pokémon kaarten kopen. Je fronst je wenkbrauwen. Pokémon kaarten kopen? Wie of wat is dan Pokémon en waarom zou je er kaarten van kopen? Lees hier meer over Pokémon.

Pokémon: fictieve wezens die getraind worden door mensen

Welnu, Pokémon staat voor niets anders dan fictieve wezens. Pokémon worden gevangen en getraind door mensen, trainers genoemd, waarna ze elkaar op sportief vlak bevechten. In eerste instantie was Pokémon een spel voor op de Game Boy, later kwam het beschikbaar op alle spelcomputers. Pokémon is na Super Mario de meest succesvolle game-franchise ter wereld.

Pokémon erg populair onder kinderen van tussen de zeven en twaalf jaar

Wat betreft franchise heeft Pokémon dus ontzettend veel te bieden, iets dat de onderneming bepaald geen windeieren legde. Uiteraard zijn er de bekende spellen, heb je de manga-strips, is er een televisieserie en zijn er speelfilms en is er een veelgelezen tijdschrift. Ook kun je dus Pokémon kaarten kopen. De Pokémon kaarten zijn er al vanaf 1999 en ze zijn vooral populair onder kinderen tussen de zeven en twaalf jaar. Pokémon kaarten kopen gebeurt over heel de wereld en de populariteit in Nederland en ook België is nog steeds ontzettend groot.

Elk type is in staat om bepaalde aanvallen uit te voeren

Pokémon kaarten kopen betekent dat je in het bezit komt van kaarten waarop de types staan afgebeeld. Elk type – of gras, of vuur of water- kan bepaalde aanvallen uitvoeren en heeft sterke en zwakke punten. Zo is de grassoorten zwak voor vuur maar aan de andere kant wel weer waterbestendig; een vuurtype is weer zwakker voor water maar wel weer bestand tegen gras en zo heeft elk type zo z’n specifieke kwaliteiten. Er zijn in totaal liefst achttien verschillende typen Pokémon: Normal, Fire, Water, Grass, Electric, Ice, Fighting, Poison, Ground, Flying, Psychic, Bug, Stone, Ghost, Dragon, Dark, Steel en Fairy. De mascotte is Pikachu.

Pokémon leverde al miljarden euro’s op

Dat zoveel mensen Pokémon kaarten kopen legde de organisatie achter Pokémon bepaald geen windeieren. Met de verkoop van de verschillende Pokémon producten zijn al miljarden euro’s verdiend. Ondertussen is Pokémon al toe aan de zevende generatie games, Pokémon Sun en Moon. Bij deze generatie kun je behalve Pokémon ontvangen via andere 3DS games en de Pokémon Bank ook ontvangen via de Virtual Console. Ondertussen spelen de games zich af in de regio Alola

Meer informatie over Pokémon kaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *